#

Техніка для кухні та Вашого дому

Безалкогольні напої




Смачні десерти

Безе з кавовою начинкою

Ви знаєте, який на смак французький "поцілунок"? Він повітряний, ніжний, дуже солодкий і розсипається, тая у Вас у роті. Безе (фр. baiser - поцілунок) - це французький десерт із збитих з цукром і запечених яєчних білків. Яким же він стане, якщо додати до нього ароматну кавову начинку? Зараз дізнаємося, і повірте, це варто спробувати!

Безе з кавовою начинкою

Ви знаєте, який на смак французький "поцілунок"? Він повітряний, ніжний, дуже солодкий і розсипається, тая у Вас у роті. Безе (фр. baiser - поцілунок) - це французький десерт із збитих з цукром і запечених яєчних білків. Яким же він стане, якщо додати до нього ароматну кавову начинку? Зараз дізнаємося, і повірте, це варто спробувати!

Інгредієнти для безе з кавовою начинкою:

  1. Білок - 8 шт.
  2. Цукор (цукрова пудра) - 2 склянки
  3. Лимонний сік - 0.25 чайн. ложки
  4. Для начинки:
  5. Вершковий сир (жирний сир і вершки) - 130 г
  6. Кава розчинна - 2 чайн. ложки
  7. Вода гаряча - 2 чайн. ложки
Інвентар:
  1. Посуд
  2. Міксер або віночок
  3. Духовка
  4. Пергаментний папір
  5. Кондитерський шприц (можна замінити мішечком або ложкою)
  6. Приготування безе з кавовою начинкою.

Крок 1: Готуємо безе


Перед тим як ми почнемо приготування цього неймовірно смачного десерту, згадаємо обов'язкові правила, не дотримуючи які безе не вийде.
- Необхідні ідеально чисті білки, тому проявіть особливу концентрацію уваги, коли будете відокремлювати їх від жовтків.
- Не тільки найменша крапля жовтка може перешкодити. Також невдачі можуть сприяти вода або жир, що накопичився на посуді, в якій будемо збивати. Тому краще всього взяти суху скляну ємність.
- Збиваються найкраще охолоджені білки.
Готові? Тоді приступимо!


Наша мета - збити білки в густу піну, поступово додаючи цукор (бажано цукрову пудру - вона швидше розчиняється в білках) і кілька крапель лимонного соку, який необхідний для кращого збивання білків. Стежимо аби в чашу не потрапила вода, інакше печиво осяде при випіканні.
Як зрозуміти що білковий крем готовий? Піна повинна бути яскраво білого кольору і настільки густа, що при перевертанні посуду зі збитими білками, піна не повинна поворухнутися або потекти.

Крок 2: Розігріваємо духовку і формуємо безе

При випічці безе температура має велике значення. Тому що "випічка" в даному випадку не підходяще слово - безе не печуть, його довго сушать у духовці при невеликій температурі. Але поки духовка порожня, її необхідно як слід розігріти, щоб вона давала рівномірний жар. Тому домагаємося позначки 150 градусів і знову повертаємося до безе. На деко, попередньо застелений пергаментним папером для випічки, за допомогою кондитерського шприца або столової ложки викладаємо білковий крем, як показано на фотографії вище. Поміщаємо деко з безе в нагріту духовку, вони відразу ж повинні піднятися. Почекаємо цього моменту і знизимо температуру до 80-100 градусів, щоб печиво не підгоріло. Час приготування залежить від розміру безе і особливостей духовки. Як правило це годину-півтора. Можливо, доведеться сушити довше. Ви можете спробувати безе на предмет приготування через цей час, але пам'ятайте - не можна часто відкривати духовку, а то піде жар піде. Так і безе швидко скінчиться, якщо будете часто пробувати. Пам'ятайте, що готові, але ще гарячі безе залишаються м'якими. Тому можна їх залишити у вимкненій духовці, поки вона не охолоне.

Крок 3: Готуємо начинку


Розчиняємо кави у воді, як слід розмішуємо. Знову беремо в руки міксер і збиваємо вершковий сир (або його альтернативи) з дрібним цукром. Додаємо в отриману піну кавову воду і продовжуємо збивати.

Крок 4: Готове безе з кавовою начинкою


У заключному кроці ми з'єднаємо нашу остигле безе з щойно приготованою начинкою. Все просто - берете безе, промазуєте кремом і з'єднують з другої його половинкою. Готовий десерт можна посипати какао, експериментуйте! Залишилося лише подати його до столу і заварити чай!
Приємного апетиту!
Поради:
- Якщо Ви готуєте безе в електродуховці, пам'ятайте про те, що температура випічки в ній зазвичай вища, ніж у газової, приблизно на 20 градусів
- Папір для випічки можна замінити - замість неї змащуємо деко вершковим маслом як можна більш рівномірно і акуратно посипаємо тонким шаром борошна.
- Замінити вершковий сир можна жирним сиром, а також сумішшю жирних вершків з яйцем і невеликою кількістю вершкового масла.
- Готове безе потрібно зберігати в сухому місці. Але термін зберігання не відомий - довго це печиво не лежить, ніхто не може встояти!


Цукерки «Баунті»

Мало хто знає, що популярне, і настільки улюблене для багатьох, ласощі можна приготувати в домашніх умовах, причому, з мінімальною кількістю продуктів і трудовитрат. Зате готова солодкість виходить смачною, корисною і без консервантів. Особливо , цукерки «Баунті» подобаються дітям із-за легкої начинки і шоколадного доповнення. На сніданок, полуденок або десерт така страва стане для вас найкращим помічником. Спробуйте їх приготувати, і ви про це ніколи не пошкодуєте.

Цукерки «Баунті»

Мало хто знає, що популярне, і настільки улюблене для багатьох, ласощі можна приготувати в домашніх умовах, причому, з мінімальною кількістю продуктів і трудовитрат. Зате готова солодкість виходить смачною, корисною і без консервантів. Особливо , цукерки «Баунті» подобаються дітям із-за легкої начинки і шоколадного доповнення. На сніданок, полуденок або десерт така страва стане для вас найкращим помічником. Спробуйте їх приготувати, і ви про це ніколи не пошкодуєте.

Інгредієнти для приготування цукерок «Баунті»:

  1. Цукор – 100 гр.
  2. Вершкове масло – 50 гр.
  3. Вершки (10-20% жирності)– 200 гр.
  4. Ванілін – 1 пакетик
  5. Кокосова стружка – 200 гр.
  6. Чорний шоколад – 150 гр.
  7. Білий шоколад – 50 гр.
Інвентар:
  1. Сковорода
  2. Форма
  3. Ножа
  4. Ложка
  5. Зубочистки
  6. Каструля
  7. Миска
  8. Блюдо

Приготування цукерок «Баунті».

Крок 1: Готуємо масу для цукерок.


Маса для «Баунті» - це начинка на кокосовій основі. Вона має трохи пухкої текстурою і ніжна на смак. Готується вона наступним чином. необхідно розтопити В сковороді вершкове масло, яке ми додаємо молочні вершки. Далі в масу необхідно висипати цукровий пісок і ванілін. Все це, помішуючи, ми розігріваємо на дуже маленькому вогні, поки цукор повністю не розтопиться. Найголовніше, не дати масі закипіти, тому її необхідно енергійно заважати. Далі знімаємо сковороду з вогню і додаємо в неї кокосову стружку. Ретельно все перешиваємо до стану однорідності. Далі необхідно взяти прямокутну або квадратну форму або плоске блюдо, викласти на нього начинку, рівномірно розподілити шаром 3-4 сантиметри і вирівняти поверхню ложкою. Відправляємо форму в холодильник на годину або ж в морозильну камеру на 30 хвилин.

Крок 2: Готуємо цукерки.


Заморожену начинку необхідно витягти з холодильника. Далі її потрібно розрізати на порційні шматки. Це може бути будь-яка форма і розмір. Все залежить від вашої фантазії. Використовуючи формочки, ви можете зробити кружечки, зірочки, сердечка, а також інші види цукерок. За допомогою ножа ми пропонуємо вам розрізати застиглу масу або на квадратики, як цукерки, або прямокутниками, у вигляді батончиків шоколаду.


Далі теплою ложкою плавними рухами трохи заокруглюємо краю цукерок.

Крок 3: Покриваємо цукерки шоколадом.


Необхідно розтопити Шоколад на водяній бані. Для цього подрібнюємо плитку, ламаючи її на часточки, або ж натираємо на крупній тертці. Після цього набираємо половину каструлі води і ставимо її на середній вогонь. Доводимо до кипіння. Шоколад перешкодимо в миску, яку вставляємо в каструлю. Накриваємо кришкою і через 30 секунд її знімаємо, починаємо помішувати шоколад, поки він повністю не розтане.


Далі наші цукерки наколюємо на зубочистки або шпажки і занурюємо в шоколад, залишаючи одну сторону чистої. На неї якраз ми укладаємо цукерки на харчову плівку або фольгу, після чого даємо трохи охолонути і отруюємо хвилин на 15-20 в холодильник, щоб шар шоколаду застиг. Після цього дістаємо знову баунті і занурюємо батончики в шоколад знову, але вже тільки з чистої сторони. В цьому випадку всі наші цукерки виходять з усіх боків покриті шоколадом. Знову необхідно охолодити батончики.

Крок 4: Подаємо цукерки «Баунті».


Для прикраси страви ми використовуємо кілька шматочків білого шоколаду. Їх таким же методом, як і чорний необхідно розтопити на водяній бані. Після чого в ложку набираємо трохи, і плавно нахиляючи ложку тонкий струмінь шоколаду розподіляємо зигзагоподібно або хаотично по нашим конфеткам. Виходить дуже апетитно і красиво. Необхідно, щоб прикраса застигло, після чого цукерки можна подавати на десерт або до чаю.
Приємного Вам апетиту!
Поради:
Можна частину кокосової маси покрити білим шоколадом і зробити чорний малюнок. Тоді такі цукерки будуть дуже ефектно виглядати на столі.
— Якщо кокосову начинку не розрізати, а зверху і з боків обмазати шоколадом, то вийде дуже смачний торт баунті. Причому, в такому випадку час готування страви скоротитися в рази.
— Для того, щоб шоколад, під час розтоплення, став більш рідким і текучим в нього можна додати кілька ложок вершкового масла або молока. У цьому разі з ним простіше працювати.


Щербет-морозиво

Морозиво, яке не містить ніяких молочних продуктів, і за рахунок цього володіє особливою легкістю, прийнято називати щербетом (або сорбетом). Як правило, такий заморожений десерт готується з фруктів або ягід. Щербет морозиво легко приготувати в домашніх умовах, а це дозволяє кожен раз отримувати свій ексклюзивний варіант цього чудового десерту. Спробуємо зробити це сьогодні!

Щербет-морозиво

Морозиво, яке не містить ніяких молочних продуктів, і за рахунок цього володіє особливою легкістю, прийнято називати щербетом (або сорбетом). Як правило, такий заморожений десерт готується з фруктів або ягід. Щербет морозиво легко приготувати в домашніх умовах, а це дозволяє кожен раз отримувати свій ексклюзивний варіант цього чудового десерту. Спробуємо зробити це сьогодні!Готуємо гречку в духовці!

Інгредієнти для приготування щербету морозива:

  1. Ягоди морожені (або свіжі) – 500 р.
  2. Апельсин – 1 шт.
  3. Цукор – 70 р.
  4. Волоський горіх – 4 шт.
  5. Кокосова стружка
Інвентар для приготування щербету морозива:
  1. Велика миска
  2. Ножа
  3. Блендер або міксер
  4. Кавомолка
  5. Орехоколка
  6. Велике сервірувальне блюдо
  7. Ложка столова
  8. Тарілки (паперові форми для кексів або інше)

Приготування щербету морозива.

Крок 1: Готуємо інгредієнти


Якщо Ваші ягоди морожені, то для початку варто їх витягти з морозильної камери. Нехай трохи полежать. А тим часом можна зайнятися приготуванням, наприклад, цукрової пудри: беремо кавомолку, засипаємо в неї цукор і робимо пудру (пудру, до речі, можна купити вже готову). Апельсин миємо й розрізаємо ножем на дві частини. Нам потрібно буде всього лише вичавити сік з нього (хоча з апельсином можна вчинити і з ягодами, - як варіанти). Якщо ви маєте спеціальну ручну соковижималку для цитрусових, то скористайтеся їй. Але можна видавити сік і руками. Видавлюємо в миску. Додаємо в неї ягоди і цукрову пудру. Розколюємо й очищаємо горіхи, подрібнюємо ножем до розміру не більше 5x5 мм. Тепер залишається всипати в миску кокосову стружку і шматочки горіхів.

Крок 2: Збиваємо і заморожуємо


Саме час гарненько збити, цю поки ще неоднорідну суміш. Робимо це за допомогою блендера або міксера – у кого що є. На цей процес піде 1-2 хвилини. Тепер потрібно масу помістити в морозильну камеру. Так як моя камера ділиться на досить вузькі відділи-ящики, то мені довелося використовувати широке блюдо для заморожування. Якщо ж миска легко уміщається в морозилку, то Ви зможете обійтися і без страви, таким чином заощадивши на посуді. Отже, заморожуємо, але це ще не все. Обов'язково періодично (1 раз в годину) виймайте з морозилки і перемішуйте ложкою. Інакше, Ваш щербет буде з льодом (у складі не містить емульгатори). До стану повної готовності заморожувати 6-8 годин.

Крок 3: Подаємо до столу щербет морозиво


Коли щербет придбає необхідну консистенцію морозива, виймаємо страва з морозилки і ложкою розкладаємо цей холодний десерт по тарілочках або інших форм. При бажанні щербет морозиво можна прикрасити залишковими ягодами або посипати кокосовою стружкою.
Приємного апетиту!
Поради:
— Щербет морозиво можна робити по-різному: використовувати всілякі ягоди, фрукти і навіть овочі.
— Якщо ягоди мають великі насіння або кісточки, то їх слід видалити.
— Кількість цукру можна дуже сильно варіювати.
— Додаткову принадність такого морозива додадуть різні прянощі (кориця, ваніль та ін.).
— Для любителів: пара столових ложок коньяку, бренді, або амаретто (додати в суміш).