#

Техніка для кухні та Вашого дому

Безалкогольні напої




Смачні десерти

Солодкий борщ

Напевно не знайдеться людини на просторі всієї країни, хто не розуміє, що означає слово борщ. І майже кожен народ на території більшої частини східної Європи вважає його своїм національним блюдом і вірить, що саме його народ став відкривачем цього страви. Такі люди, як Олександр другий, Катерина Велика, Гоголь, воліли всім супів борщ. І його майже чарівний аромат манить всіх, хто, коли спробував це твір часів. Солодкий борщ не виняток.

Солодкий борщ

Напевно не знайдеться людини на просторі всієї країни, хто не розуміє, що означає слово борщ. І майже кожен народ на території більшої частини східної Європи вважає його своїм національним блюдом і вірить, що саме його народ став відкривачем цього страви. Такі люди, як Олександр другий, Катерина Велика, Гоголь, воліли всім супів борщ. І його майже чарівний аромат манить всіх, хто, коли спробував це твір часів. Солодкий борщ не виняток.

Інгредієнти для солодкого борщу:

  1. Картопля -400 р.
  2. Буряк -400 р.
  3. Капуста -250 р.
  4. Морква -100 р.
  5. Чорнослив -80 р.
  6. Яйце -1
  7. Цибуля зелена (за смаком).
  8. Цукор (за смаком
  9. Чорний перець (за смаком
  10. Томат пюре -20 р.
  11. Сіль за смаком
  12. Лимонний сік -10 р.
    Інвентар:
  1. Каструля.
  2. Сковорода.
  3. Миска.
  4. Шинкування.
  5. Ніж.
  6. Лопатка.
  7. Ложка.
  8. Плитка.

Приготування солодкого борщу:

Крок 1: відварюємо чорнослив.





Родзинка нашого страви полягає в чорносливі, який зрадить не тільки солодощі, але приємний аромат і смак. Ретельно вимиваємо чорнослив (можна про парити) потім проварюємо (5-10м.) до підлозі готовності.

Крок 2: заправка до борщу.



Починаючи готувати наш смачний борщ, ретельно очищаємо наші овочі. Моркву, буряк нарізаємо соломкою і тушкуємо на сковороді, додаємо цибулю і доводимо його до золотистого виду, в кінці додаємо томат. Наша приправка для борщу готова.

Крок 3: варимо борщ.



Ставимо воду (1,5 л.) доводимо до кипіння, потім починаємо з'єднувати наші інгредієнти. Спершу, кладемо обсмажену буряк, моркву з цибулею, очищений картоплю, нашатковану капусту, проварюємо всі (10-20 м.). Після додаємо чорнослив, (проварений заздалегідь), і додаємо воду, в якій він варився (1,2-1,5 л.). В кінці цього кроку, не забуваємо додати лимонного соку.


Крок 4: довариваем і подаємо.



Доводимо до кипіння, солимо, додаємо не багато сахарку (1-2 ч. л.) варимо ще (10-15 м.) на тихому вогні. Коли наш борщ готовий, заправляємо його цибулею, перчимо, нарізаємо яйце заздалегідь зварене в круту. Борщ насипаємо в глибокі тарілки, заправляємо сметанною. Коли розсипали по тарілках можна прикрасити зеленню (наприклад, петрушкою). Деякі воліють яйце нарізати вже, коли борщ розсипаний по тарілках. Чудова їжа подавайте до столу, і… Приємного апетиту!

Поради:

-Буряк буває солодкою і не дуже, і тут треба, приймати рішення щодо кількості доданого цукру, самостійно.

-Важливий момент той, що картопля буває різного сорту, що може позначитися на часу варіння, можете його починати варити трохи раніше (5-10 м). Можна його відчинити окремо до підлозі готовності.

-Так само використовують в деяких варіантах сухе яблуко разом з чорносливом кількістю (80 р.).


Бульйон курячий

Людям офісної роботи знайома проблема швидких перекусів. І коли з'явиться вільна хвилинка, раджу приготувати бульйон курячий , так як він має легкий смак, який не обтяжує шлунок, а навіть навпаки, сприяє нормалізації харчування.

Бульйон курячий

Людям офісної роботи знайома проблема швидких перекусів. І коли з'явиться вільна хвилинка, раджу приготувати бульйон курячий , так як він має легкий смак, який не обтяжує шлунок, а навіть навпаки, сприяє нормалізації харчування.

Інгредієнти для приготування курячого бульйону:

  1. Курка – 1 шт. (вагою 1,5 кг)
  2. Ріпчасту цибулю – 200 гр.
  3. Картопля – 500 гр.
  4. Морква – 150 гр.
  5. Макарони (спагеті або зірочки) – 250 гр.
  6. Перець горошок за смаком
  7. Сіль за смаком
  8. Зелень петрушки
Інвентар:
  1. Каструля
  2. Обробна дошка
  3. Кухняного ножа
  4. Ложка
  5. Поварешка
  6. Сервірувальні тарілки

Приготування курячого бульйону:

Крок 1: Варимо курку

Звичайно, краще всього готувати чистий бульйон, без будь-яких овочів. Але повірте, ні картопля, ні трохи макаронів не зіпсують легкого смаку, а навпаки додадуть наваристого супу і ситність.


Курку бажано знайти домашню, але у мене магазинна. Отже, насамперед необхідно курку вимити і розрізати на шматочки.


Перекладаємо її в чотирилітрову каструлю, заливаємо водою і ставимо варитися на середній вогонь. Як тільки вода закипить, знімаємо шуму, додаємо сіль і перець горошок, зменшуємо вогонь і накриваємо кришкою. Варимо до готовності (приблизно 40 хвилин).

Крок 2: Нарізаємо овочі

В цей час очищаємо всі овочі.

Картоплю нарізаємо на середні кубики.


Ріпчасту цибулю дрібно нашинкуем, а моркву натираємо на крупній тертці.


Крок 3: Готуємо бульйон курячий

Бульйон не вимагає засмажки з цибулі і моркви.


Тому, після того, як зваритися курка, дістаємо її з бульйону і додаємо картоплю, варимо протягом 15 хвилин. Після чого додаємо в каструлю цибулю, моркву і макарони (у мене вдома завалялися зірочки, а так я зазвичай варю з локшиною).


Варимо протягом 5-7 хвилин до тих пір, поки макарони не будуть готові.


В кінці додаємо шматочки курки, і за необхідності – солимо і перчимо.

Крок 4: Подаємо бульйон курячий

Готовий бульйон посипаємо дрібно нарізаною зеленню і розливаємо по тарілках.

Приємного апетиту!
Поради:
- Можна трохи спростити рецепт: варимо курку в підсоленій воді протягом 30 хвилин, а потім додаємо домашню локшину; варимо до готовності і в кінці посипаємо зеленню.
- В бульйон можна додати лавровий лист, але моїм чомусь не подобається його смак.
- Найкраще варити такий бульйон з домашньої курки.
- З шматочків вареного м'яса можна відокремити кістки.
- Якщо не додавати в бульйон макаронів, таким легким супом можна годувати дітей з малого віку.
- Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить четырехлитровая каструля бульйону.



Грибна юшка з локшиною

Грибна юшка з локшиною — це наваристий суп української кухні . Спочатку рідку частину юшки називали «юхой», але поступово змінену назву – «юшка» стало застосовуватися для позначення рідкої частини будь-якого супу або юшки, заснованого на рибному або м'ясному бульйоні. Як правило, грибну юшку прийнято готувати з домашньою локшиною, овочами, пельменями і різними крупами. Готувати грибну юшку бажано з молодих опеньків, так як вони додадуть їй приголомшливий смак і неймовірно густий навар.

Грибна юшка з локшиною

Грибна юшка з локшиною — це наваристий суп української кухні . Спочатку рідку частину юшки називали «юхой», але поступово змінену назву – «юшка» стало застосовуватися для позначення рідкої частини будь-якого супу або юшки, заснованого на рибному або м'ясному бульйоні. Як правило, грибну юшку прийнято готувати з домашньою локшиною, овочами, пельменями і різними крупами. Готувати грибну юшку бажано з молодих опеньків, так як вони додадуть їй приголомшливий смак і неймовірно густий навар.

Інгредієнти для приготування грибної юшки з локшиною:

  1. Опеньки свіжі — 250 грам
  2. Локшина — 250 грам
  3. Ріпчасту цибулю — 1 головка
  4. Морква — 1 штука
  5. Петрушка (можна іншу зелень) — 1 пучок
  6. Сіль — за смаком
  7. Перець чорний мелений — за смаком
  8. Лавровий лист 2 штуки
  9. Вершкове масло 50 грам
  10. Суміш перцю (горошок) — по 2-3 штуки кожного
  11. Яйця курячі 2 штуки
  12. Борошно пшеничне (бажано вищого сорту) — 200 грам
Інвентар:
  1. Обробна дошка
  2. Гострий ніж
  3. Столова ложка
  4. Робоча поверхня кухонного столу
  5. Миска
  6. Терка
  7. Скалка
  8. Каструля
  9. Ополоник
  10. Друшляк
  11. Сковорода
  12. Дерев'яна лопатка
  13. Плита

Приготування грибної юшки з локшиною.


Крок 1: Готуємо домашню локшину


В окрему мисочку вбийте яйця, потім додайте борошно і 50 грам чистої питної води, добре перемішайте і замісіть тісто. Потім робочу поверхню столу рясно посипте борошном і розкачайте на ньому тоненьке тісто. На деякий час залиште його, щоб воно трохи підсушилося. Потім гострим лезом ножа проводите по тесту так, щоб виходила локшина середнього розміру і довжина, або та, яку ви віддаєте перевагу більше всього. Дайте їй, як слід обсохнути, і можете приступати до приготування. Каструлю з чистою питною водою, поставте на сильний вогонь, підсолити не багато і доводите до кипіння. Потім вкиньте локшину, і як тільки вона закипить, зменшіть вогонь і варіть до готовності. Потім вкиньте шматочок соняшникової олії і перемішайте.

Крок 2: Готуємо зажарку з овочів

Цибулину середнього розміру очистіть від лушпиння, добре промийте і наріжте дрібними кубиками. Морква, також очистіть від шкірки і обмийте, потім поріжте дрібними брусочками, або натріть на середній терці. Поставте сковороду На вогонь, додати рослинного масла і прогрійте, потім додайте цибулю і обсмажуйте до золотистого кольору, регулярно помішуючи його. Додайте терту моркву, обсмажуйте практично до готовності.

Крок 3: Готуємо грибну юшку

Для початку потрібно добре промити гриби під струменем холодної води, потім очистіть їх. Відріжте довгі ніжки, особливо зверніть увагу на їх темну частину, так як в юшці вони абсолютно позбавлені смаку. Далі ще раз промийте гриби і пересипайте їх в чисту каструлю, поверх залийте чистою питною водою і доведіть до кипіння. Потім зніміть з них піну і варіть ще близько 20 хвилин. Тепер гриби відкиньте на друшляк, щоб з них стекла зайва рідина. Потім знову закиньте їх в каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння, якщо буде утворюватися піна, видаліть її. Зменшіть вогонь до середнього і вбрасывайте в юшку, заздалегідь підготовлену засмажку з овочів, посоліть і поперчіть за смаком. Додайте лавровий лист і подрібнену зелень. Доведіть юшку до повної готовності, потім накрийте кришкою і дайте настоятися близько 15 хвилин. Після чого, лавровий лист видаліть з юшки. Все, апетитна юшка готова.

Крок 4: Подаємо грибну юшку з локшиною

В сервірувальну порційну тарілку кладіть порцію домашньої локшини і заливайте її грибною юшкою, поверх можете прикрасити свіжою зеленню. Таке блюдо можна подавати на звичайний сімейний обід, або на святковий стіл, грибна юшка неодмінно прикрасить його і підхльосне недозрілий апетит ваших гостей так, що потім за вуха не відтягніть!
Приємного Вам апетиту!
Поради:
— Якщо ви бажаєте запастися опеньками на зиму за допомогою морозильника, то найкраще їх трохи проварити, а не ставити в морозильну камеру прямо сирими. 20 хвилин для них буде цілком достатньо.
— Якщо ви зібралися готувати вже трохи відварені і заморожені гриби, то не чекайте, поки вони розморозяться, заливайте водою і відразу варіть.
— Не бійтеся переварити опеньки, вони не розварюються, так що краще зайві 5 хвилин перетримати, ніж не доварити.



Молочний суп-пюре з горіхами

Молочний суп-пюре з горіхами – це саме те блюдо, яке можна подавати до столу вашим діткам. Адже всі ми прекрасно знаємо, як малюки не люблять овочі, особливо, якщо питання стоїть про цвітній капусті. Тому саме завдяки цій страві можна обдурити благими намірами наших дітей. А якщо поставити до столу ще й крихітні домашні сухарики, то питання умовлянь з'їсти пару ложечок супу відпаде сам собою.

Молочний суп-пюре з горіхами

Молочний суп-пюре з горіхами – це саме те блюдо, яке можна подавати до столу вашим діткам. Адже всі ми прекрасно знаємо, як малюки не люблять овочі, особливо, якщо питання стоїть про цвітній капусті. Тому саме завдяки цій страві можна обдурити благими намірами наших дітей. А якщо поставити до столу ще й крихітні домашні сухарики, то питання умовлянь з'їсти пару ложечок супу відпаде сам собою.

Інгредієнти для приготування молочного супу-пюре з горіхами:

  1. Бульйон курячий – 450 мл
  2. Молоко – 450 мл
  3. Цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 штука
  4. Капуста цвітна (качан) середнього розміру – 1 штука
  5. Горіхи волоські очищені – 6 столових ложок
  6. Сіль – за смаком
  7. Перець чорний мелений – за смаком
  8. Спеція Каррі середньої гостроти – за смаком
Інвентар:
  1. Середня каструля
  2. Столова ложка
  3. Обробна дошка
  4. Ножа
  5. Блендер
  6. Дві тарілки
  7. Вилка

Приготування молочного супу-пюре з горіхами.

Крок 1: готуємо цвітну капусту


Промиваємо під проточною водою качан цвітної капусти і викладаємо її на обробну дошку.


Для того щоб інгредієнт розібрати на суцвіття, в першу чергу нам необхідно з допомогою ножа підрізати ніжки, якими суцвіття кріпиться до качану.


Після руками і тим же гострим інвентарем подрібнюємо овоч на більш дрібні шматочки. Оброблений інгредієнт перекладаємо в чисту тарілку.

Крок 2: готуємо цибулю


З допомогою ножа очищаємо цибулю від лушпиння і після – промиваємо під проточною водою. Викладаємо на обробну дошку компонент і розрізаємо на дві половинки. Кожен цибулевий шматочок подрібнюємо по вашому розсуду. В даному випадку розмір цибулевих кубиків не має значення, так як згодом ми будемо перемелювати нашу страву з допомогою блендера. Після обробки перекладаємо цибулю у вільну тарілку.

Крок 3: готуємо горіхи


На обробній дошці з допомогою ножа подрібнюємо горіхи на більш маленькі шматочки, щоб з ними було зручніше потім працювати і, блюдо придбало більш насичений горіховий аромат.

Крок 4: готуємо молочний суп-пюре з горіхами


Ставимо середню каструлю з курячим бульйоном на середній вогонь. Коли рідина почне закипати, робимо вогонь трохи менше середнього і викладаємо в ємність подрібнену цвітну капусту і цибулю. Перемішавши все добре столовою ложкою, чекаємо, коли бульйон знову почне закипати. Після – робимо маленький вогонь і варимо овочі до м'якості. Приблизний час для цього займе у вас 5-7 хвилин максимум. Увага: час від часу найкраще перевіряти суцвіття капусти на готовність виделкою, щоб не переварити овоч.


Потім додаємо в каструлю молоко і горіхи. Все добре перемішуємо столовою ложкою і варимо 3-5 хвилин. А ось тепер самий відповідальний момент у рецепті! За допомогою блендера подрібнюємо всі інгредієнти до стану пюре. Для цього процесу можна скористатися Турбо-режим, так як саме ця швидкість прискорить процес приготування супу і перетворить всі компоненти в пюре. Після – солимо, перчимо і додаємо спеції Каррі на ваш смак. Ще раз все перемішуємо з допомогою підручного інвентарю і чекаємо, коли страва почне закипати. Потім – варимо ще 5-7 хвилин і можемо вимкнути конфорку. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо суп-пюре на 5-10 хвилин в стороні, щоб він міг настоятися і стати ще більш насиченим смаком і ароматом.

Крок 5: подаємо молочний суп-пюре з горіхами


Після приготування молочного супу-пюре з горіхами, страву можна відразу ж подавати до столу. Також суп можна посипати невеликою кількістю рубаних горіхів або дрібно січеною зеленню. Суп-пюре виходить дуже ніжний з приємним присмаком горіхів і ароматом овочів зі спеціями. Такий супчик зігріє вас в похмуру погоду, дасть заряд енергії вашим малюкам за рахунок компонентів, які входять до складу страви і які містять ряд вітамінів і корисних речовин. Наприклад, ті ж волоські горіхи або кольорова капуста.

Приємного вам апетиту!
Поради:
– Якщо у вас під рукою не знайшлося курячого бульйону, не турбуйтеся. Його можна замінити рідиною, в якій варилася капуста або додати в блюдо в процесі варіння овочів звичайний бульйонний кубик.
– Для приготування молочного супу-пюре з горіхами вам знадобиться саме блендер. Тільки цей інвентар зможе перетворити звичайний суп у вишуканий суп-пюре. В іншому випадку, якщо у вас не виявилося під рукою такого кухонного приладу, можна скористатися толкушкой для картоплі і заздалегідь подрібнити на дрібні шматочки горіхи з допомогою ножа, але по консистенції все одно вийде вже не той суп-пюре, який повинен бути згідно з рецептом, так як у страві все одно будуть попадатися шматочки інгредієнтів.
– Якщо суп-пюре вийшов дуже густий, його можна зробити більш рідким, додавши в ємність трохи молока або бульйону, а також звичайної кип'яченої води.



Гороховий суп з копченостями

Гороховий суп з копченостями — це гаряче поживне, смачне, ситне і дуже смачне блюдо , яке здавна користується у всіх шарах суспільства неймовірною популярністю. Це наваристое російське блюдо за традицією подається на обід. Порадуйте своїх гостей і всю родину цим шикарним, смачним і цікавим обіднім стравою!

Гороховий суп з копченостями

Гороховий суп з копченостями — це гаряче поживне, смачне, ситне і дуже смачне блюдо , яке здавна користується у всіх шарах суспільства неймовірною популярністю. Це наваристое російське блюдо за традицією подається на обід. Порадуйте своїх гостей і всю родину цим шикарним, смачним і цікавим обіднім стравою!

Інгредієнти для приготування горохового супу з копченостями:

  1. Горох сухий (цілісний) — 250 грам
  2. Корейка копчена (свинина) 150 грам
  3. Лук — 1 штука
  4. Часник — 1 зубчик
  5. Морква — 1 штука
  6. Картопля — 4 штуки
  7. Лавровий лист — 1штука
  8. Перець духмяний (горошок) — 5 горошин
  9. Перець мелений чорний — 1 чайна ложка
  10. Сіль поварена— 2 щіпки
  11. Кріп свіжий — 1 пучок
Інвентар:
  1. Обробна дошка
  2. Гострий ніж
  3. Миска
  4. Терка
  5. Каструля
  6. Сковорода
  7. Плита

Приготування горохового супу з копченостями.

Крок 1: Підготуємо інгредієнти


Цибулю, моркву, часник і картоплю очистіть від шкірки, потім під струменем проточної води ретельно обмийте всі очищені овочі. Моркву натріть на середній тертці, цибулю наріжте на дрібні кубики. Картоплю наріжте середніми кубиками. Добре переберіть і промийте горох. Часник пропустити через часниковий прес. Всі інгредієнти розкладіть по різних тарілках.

Крок 2: Підготуємо засмажку


Корейку розріжте на невеликі смужки. Потім поставте сковороду на середній вогонь, додайте соняшникову олію, нагріти і вкиньте подрібнену цибулю, обсмажте його до прозорого кольору, потім додайте натерту моркву, обсмажуйте до готовності, потім перекладіть в окрему миску. На цій же сковороді обсмажте смужки корейки на середньому вогні. Обсмажуйте корейку до утворення рум'яного кольору, потім зніміть сковороду з вогню.

Крок 3: Готуємо суп


Промитий горох пересипте в каструлю, залийте холодною питною водою. Доведіть воду до кипіння, зніміть пінку, потім зменшіть вогонь до мінімального, додайте часник, потім перець запашний. Варіть близько 2 годин, періодично знімайте піну. Горох треба варити до тих пір, поки він практично не перетвориться в кашу, тоді наваристий і смачний бульйон вам забезпечений. Після цього вкиньте кубики картоплі, варіть до готовності. Потім додайте обсмажену цибулю, моркву і корейку. Після цього вкиньте лавровий лист, мелений перець, часник і сіль за вашим смаком. Варіть приблизно 20 хвилин, після чого лавровий лист вийміть з супу. Зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою, дайте йому настоятися близько 15 хвилин.

Крок 4: Подаємо гороховий суп з копченостями


Перед тим, як зняти каструлю з плити, можете додати в суп також дрібно нарубану будь-яку зелень. Суп краще всього подавати в гарячому вигляді в поєднанні з сухариками домашнього приготування з білого хліба.

Приємного Вам апетиту!
Поради:
— Для того щоб гороховий суп вийшов особливо наваристим і смачним потрібно ретельно і правильно вибрати сорт гороху. Краще всього використовувати голландський мозкової сорт гороху.
Перед тим, як ви зберетеся варити суп, горох слід замочити в холодній воді, хоча б на пару годин. Воду потрібно за цей час кілька разів змінити, щоб у результаті вона була прозорою.
В гороховий суп з копченостями ви також при бажанні можете додати сир Пармезан, сметану, сухе вино або томатний сік, що додасть йому незвичайний аромат і вишуканий смак.



Суп-пюре з овочів

Серед продуктів, які несуть користь організму, безперечним лідером за вмістом вітамінів і мінеральних речовин, були, є і будуть залишатися овочі. Ви можете в це не вірити, але час від часу необхідно дарувати своєму шлунку подарунок - легке, смачне і корисне блюдо, яке до того ж недовго готувати суп-пюре з овочів . У цього супу є одна дуже приємна особливість - різні овочі = різні смаки, а користь цього супу для шлунка залишиться незаперечною. Приступимо!

Суп-пюре з овочів

Серед продуктів, які несуть користь організму, безперечним лідером за вмістом вітамінів і мінеральних речовин, були, є і будуть залишатися овочі. Ви можете в це не вірити, але час від часу необхідно дарувати своєму шлунку подарунок - легке, смачне і корисне блюдо, яке до того ж недовго готувати суп-пюре з овочів . У цього супу є одна дуже приємна особливість - різні овочі = різні смаки, а користь цього супу для шлунка залишиться незаперечною. Приступимо!

Інгредієнти для приготування супу-пюре з овочів:

  1. Картопля - 3-5 шт. середніх
  2. Морква - 2 шт.
  3. Капуста кольорова (або білокачанна) - 0.3 качана
  4. Кабачок - 1-2 шт. середніх
  5. Цибуля ріпчаста 0.5 шт.
  6. Сіль - за смаком
  7. Олія (краще оливкова) - для обсмажування
  8. Вершки (15%) - 2 стіл. ложки
  9. Зелень і грінки для оформлення
Інвентар для приготування супу-пюре з овочів:
  1. Посуд
  2. Плита
  3. Сковорода
  4. Каструля
  5. Блендер

Приготування супу-пюре з овочів.

Крок 1: Готуємо овочі.


В цьому супі-пюре Ви ніколи не відчує смак окремих інгредієнтів. Кажучи іншими словами, якщо овочі - ноти, то суп - це симфонія смаку. Тому всі овочі потрібно подрібнити.

Спочатку овочі (крім цибулі) необхідно вимити проточною водою, очистити, нарізати і відварити. Багато води в каструлю наливати не потрібно, овочі прекрасно отварятся і на пару.


З цибулею окрема історія. Його необхідно подрібнити, можна так само в блендері і обсмажити на оливковій олії до золотистого кольору.

Крок 2: Готуємо суп-пюре з овочів.


Зварені овочі потрібно подрібнити, можна скористатися блендером, або м'ясорубкою, можна розім'яти їх товкачем до пюреобразного стану.


Додаємо до пюре трохи води, або процідженого овочевого відвару, а так само підсмажену цибулю. Ставимо каструлю на повільний вогонь, заправляємо суп вершками, і варимо хвилини 3-4. Не забудьте посолити! Якщо Ви - шанувальник спецій, то можна додати і їх, наприклад індійську шамбалу, яка допомагає роботі кишечника.

Готовий суп можна посипати рубаною зеленню, і не тільки звичною петрушкою-кропом, а кілька листочків м'яти додадуть супу-пюре воістину екзотичний смак. Повірте - я пробувала. Дуже хороші варіанти також базилік кінза.
Після того, як суп-пюре зняли з вогню, його потрібно обгорнути рушником і залишити на кілька хвилин. Його смак буде більш насиченим. А ви за цей час встигнете сервірувати стіл і покликати рідних на обід.

Крок 3: Подаємо овочевий суп-пюре до столу.


Готовий суп-пюре з овочів подається гарячим, оздоблена малюнком изсметаны або бальзамічного оцту. Часто до супів-пюре подають грінки, раніше ми вже розглядали з Вами рецепт їх приготування.


Ми приготували смачний і корисний обід, за який Вам скажуть спасибі, рідні, і Ваш шлунок.
Приємного апетиту!
Поради:
- Якщо суп-пюре вийшов дуже густим, його можна розбавити водою, бульйоном або відваром.
- Щоб смак супу був ніжніше, додайте в нього перед подачею невеликий шматочок вершкового масла.
- Такі супи використовують при зміні раціону харчування для дітей на другому році життя. Це ще не дорослий суп, але вже і не пюре. Але не варто додавати в суп ті овочі, які дитині поки не варто.



Розсольник з перловкою

Ті, хто піклуються про своє травленні, знають про благотворний вплив на нього квашенных і солоних овочів. Одним з найбільш корисних і приємних на смак супів є розсольник, де головним інгредієнтом є солоні огірки або огірковий розсіл. Рецептів приготування розсольнику багато, але ми розглянемо особливо смачний і корисний - розсольник з перловкою . Адже перловка багата амінокислотами, вітамінами і клітковиною, і ідеально підходить для тих, хто дотримується дієти.

Розсольник з перловкою

Ті, хто піклуються про своє травленні, знають про благотворний вплив на нього квашенных і солоних овочів. Одним з найбільш корисних і приємних на смак супів є розсольник, де головним інгредієнтом є солоні огірки або огірковий розсіл. Рецептів приготування розсольнику багато, але ми розглянемо особливо смачний і корисний - розсольник з перловкою . Адже перловка багата амінокислотами, вітамінами і клітковиною, і ідеально підходить для тих, хто дотримується дієти.

Інгредієнти для приготування розсольнику з перловкою:

  1. Картопля - 5 шт.
  2. Морква - 1 шт.
  3. Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  4. Солоний огірок - 400 г (3-4 шт.)
  5. Перлова крупа - 3 / 4 склянки
  6. Сіль - за смаком
  7. Чорний мелений перець - за смаком
  8. Лавровий лист - 4-5 шт.
  9. Вода - 4 л
  10. Рослинне масло - для обсмажування
  11. Зелень (петрушка, кріп) - для оформлення
  12. Сметана - для прикраси
Інвентар.
  1. Посуд
  2. Плита
  3. Сковорода
  4. Терка
  5. Каструля

Приготування розсольнику з перловкою.

Крок 1: Готуємо перлову крупу до варіння.


Щоб підвищити корисність крупи для організму, а також прискорити процес її варіння, необхідно попередньо замочити крупу в теплій, але не гарячій воді. Так надовго, наскільки зможете, краще всього замочити крупу з вечора, перед готуванням, на 8-10 годин. За цей час перловка розбухне і зерна почнуть проростати.

Крок 2: Варимо суп.


Коли крупа досить розмокне, кип'ятимо в каструлі воду, і перекладаємо туди перлову крупу. Коли вода знову закипить, варимо крупу 10 хвилин, потім накриваємо каструлю кришкою і акуратно зливаємо воду. Цим ми зможемо вберегти суп від некрасивого кольору і слизу від перловки.
Наливаємо в каструлю води і ставимо назад, після закипання вогонь зменшуємо.


Поки перловка вариться, ми встигнемо промити картоплю, очистити його від шкірки і нарізати кубиками, а потім додати в каструлю до перловке і варити 15 хвилин.


У цей час потрібно нашаткувати цибулю, моркву потерти на дрібній тертці і обсмажити їх 3-4 хвилини на сковороді, змазаній рослинною олією.
Заливаємо пережарку невеликою кількістю води, додаємо солі і перцю, перемішуємо і пасеруємо.
Солоні огірки натираємо на крупній тертці або ріжемо соломкою. Додаємо огірки в пережарку, перемішуємо і прогріваємо.


Якщо 15 хвилин після додавання картоплі в суп пройшли, то додаємо слідом за ним пережарку з лука, моркви і огірків, а також лаврові листочки.
Залишається поварити суп 5-10 хвилин, а потім вимкнути і дати йому настоятися.

Крок 3: Подаємо готовий розсольник з перловкою до столу.