#

Техніка для кухні та Вашого дому

Безалкогольні напої




Смачні десерти

Булочки з корицею

Якщо вам не доводилося зустрічати переклад назва булочок з корицею, то ми допоможемо вам це зробити. З Чеської мови, а це саме чеське блюдо, перекладається буквально як (зазивали). Цікаво, чому вони так називаються? Справа в тому, що дана випічка не вимагає великих матеріальних витрат і при відносній дешевизні цього продукту випічки вистачає на тривалий час. Один раз в тиждень спекли, і щоранку протягом тижня можемо насолодитися чаєм або кавою і булочку з корицею. Тому це дуже смачне і практичне задоволення ( булочка з корицею ).

Булочки з корицею

Якщо вам не доводилося зустрічати переклад назва булочок з корицею, то ми допоможемо вам це зробити. З Чеської мови, а це саме чеське блюдо, перекладається буквально як (зазивали). Цікаво, чому вони так називаються? Справа в тому, що дана випічка не вимагає великих матеріальних витрат і при відносній дешевизні цього продукту випічки вистачає на тривалий час. Один раз в тиждень спекли, і щоранку протягом тижня можемо насолодитися чаєм або кавою і булочку з корицею. Тому це дуже смачне і практичне задоволення ( булочка з корицею ).

Інгредієнти булочка з корицею:

  1. Пшеничне борошно 700г.
  2. Молоко 1ст. (200 мл).
  3. Цукор 1ст. (200мл).
  4. Свіжі дрожжи50г
  5. Маргарин 125г.
  6. Курячі яйця 2шт.
  7. Вершкове Масло-50г
  8. Мелена кориця 4 ст. л. 16г.
  9. Сіль щіпка.
  10. Соняшникова олія 2 ст. л. 36 мл
    Інвентар для випічки булочки з корицею:
  1. Миска (дві)
  2. Стіл для розкочування тіста
  3. Скалка
  4. Лопатка
  5. Ніж
  6. Протвинь
  7. Духовка
  8. Пензлик

Приготувати булочки з корицею.

Крок 1: готуємо тісто.


На етапі підготовки тіста до випікання, необхідно поставитися серйозно, так як це понад половина справи. Для булочок, щоб їх приготувати ми беремо борошно, цукор, яйця, маргарин, молоко і для начинки кориця і цукор. Зверніть увагу на те який температури у вас тремтіння і маргарин, бажано, щоб вони були кімнатної температури дуже м'які. Яйця добре збиваємо виделкою. Потім у молоко кладемо цукор, щіпку солі і дріжджі. Потім в суміш з молоком викладаємо збиті яйця і ретельно перемішуємо, роблячи суміш без грудочок.

Крок 2: замішуємо тісто.


Коли суміш готова, додаємо в неї поступово невеликою кількістю борошно, необхідно 600-700 грам і починаємо місити тісто до тих пір, поки воно не почне відставати від ємності і рук. Присипавши дрібкою борошна, тісто ставимо підходити в тепле місце на 30 хвилин – 60, тісто збільшиться приблизно в два рази. Це час, що підходить тісто, можемо випити чашечку гарячого напою, і переступити до наступного етапу.

Крок 3: розкачуємо тісто.


Взявши вершкове масло розтоплюємо його на повільному вогні, і змащуємо рослинним маслом (1 ст. л.) поверхня, на якій будемо розкачувати тісто. Тісто розкачуємо приблизно в один сантиметр прямокутної форми. Потім змащуємо розтопленим маслом поверхню за допомогою пензлика, рясно посипаємо цукром і меленою корицею. Звертаємо щільно все в рулет, нарізаємо на порції – булочки в межах 3-4 сантиметрів і викладаємо на деко, змастивши попередньо 1 ст. л. рослинного масла. Майбутні булочки повинні бути на відстані двох сантиметрів один від одного.

Крок 4: подаємо булочку з корицею.


З якої причини в ресторанному бізнесі приділяється стоку уваги оформленню столу і того, що на нього падають? Відповідь дуже насправді простий, все, що красиво і оформлено зі смаком радує око, та ще, якщо можна, що смачненьке покуштувати, так це взагалі чудово. Але нас цікавлять саме наша випічка. Можна, наприклад, в акуратну не більшу хлібницю покласти барвисту серветку і викласти на неї наші булочки, а можна як на нашому фото. У будь-якому випадку дизайн смаку не зашкодить. Подавати булочки з корицею можна до чаю, кави, різних соків і компотів.
Приємного апетиту!
Поради:
-Стежте за тим, як змішуєте все інгредієнти, не поставтеся до цього процесу поверхнево, так, як це вплине на якість випічки.
-Слідкуйте за тестом тому, якщо ви його вчасно не раскатаете, так само позначиться на якості ваших булочок.
-Не бійтеся випікати булочок в прок. Вони відмінно зберігають свої смакові якості протягом тривалого часу.


Млинці на молоці

Народна російська прислів'я «Млинець не клин, черева не розколе» дуже точно характеризує смакові якості млинців. Адже млинці – це не просто смачна страва, це національне російське блюдо. Слово «млинці» на іноземні мови, що не перекладається, так і вживається. Наприклад, млинці на молоці , які по праву можна назвати казковими, чудовими, можна легко приготувати, використовуючи наступний рецепт. Ця страва стане вашим улюбленим блюдом і стравою ваших близьких.

Млинці на молоці

Народна російська прислів'я «Млинець не клин, черева не розколе» дуже точно характеризує смакові якості млинців. Адже млинці – це не просто смачна страва, це національне російське блюдо. Слово «млинці» на іноземні мови, що не перекладається, так і вживається. Наприклад, млинці на молоці , які по праву можна назвати казковими, чудовими, можна легко приготувати, використовуючи наступний рецепт. Ця страва стане вашим улюбленим блюдом і стравою ваших близьких.

Інгредієнти для приготування млинців на молоці:

  1. Яйця – 3 шт.
  2. Борошно – 2 склянки
  3. Молоко – 3 склянки
  4. Цукор – 1 – 2 столові ложки
  5. Олія соняшникова – 2 – 3 столові ложки
  6. Розпушувач – ¾ чайної ложки
  7. Сіль поварена – ½ чайної ложки
  8. Масло вершкове – 100 г
  9. Сметана або солодке варення – 4 – 5 столових ложок
Інвентар:
  1. Велика миска
  2. Віночок, блендер або міксер
  3. Сковорода
  4. Лопатка (дерев'яна)
  5. Плита
  6. Велике сервірувальне блюдо
  7. Порційні тарілки
  8. Піала для сметани або варення

Приготування млинців на молоці.

Крок 1: Готуємо тісто для млинців


Борошно необхідно просіяти у велику миску розбити яйця і додати їх до борошні, посолити, насипати цукор, розпушувач і молоко (половину склянки). Всі ці інгредієнти потрібно збити віночком, міксером або блендером до утворення однорідної маси без грудочок. Потім поступово вливайте молоко і рослинне масло, все знову розмішайте до утворення рідкого тесту.

Крок 2: Смажимо млинці


Сковороду необхідно розжарити, налити масло і почекати, поки воно нагріється. Ополоником (1 блін = половина ополоника) потрібно черпати тісто і рівномірно розливати його на сковороду. Кожен млинець обсмажуємо на сковороді з двох сторін по 1 – 2 хвилини кожну, перевертаємо лопаткою.

Крок 3: Викладаємо млинці на сервірувальну тарілку


Готові млинці складайте на плоскій широкій тарілці стопкою або загорніть трубочками, змащуючи кожен шматочком вершкового масла. Якщо ви готуєте млинці з начинкою, перевертати їх під час смаження не потрібно, а тільки класти начинку і загорнути блін в трубочку або конверт.

Крок 4: Подаємо млинці на молоці


Млинці на молоці подають у великому сервировочном блюді або кладуть в порційні тарілки. В окрему тарілочку можна налити варення або сметану, кожен млинець, звернувши його в трубочку, макають в сметану або варення і запивають чаєм, кавою, какао, холодним або гарячим молоком, компотом або фруктовим соком. Приємного Вам апетиту!
Поради:
Щоб млинці не прилипали до сковороді, її необхідно змащувати через кожен другий млинець, а також, щоб швидше приготувати млинці, їх можна смажити одночасно на двох сковорідках.
— Для приготування млинців найкраще використовувати чавунну сковорідку або просто сковорідку з товстим дном і з невисокими стінками.
— Для приготування млинців найкраще використовувати борошно вищих сортів, інакше ваші млинці вийдуть «грудкою».
Перед жаренням млинців суху сковороду потрібно натерти сіллю, а потім сухим товстим рушником.
— Сковороду для смаження млинців можна змащувати не рослинним або соняшниковою олією, а шматочком сала, тоді млинці не будуть дуже жирними.


Кекси з родзинками

Сьогодні я разом з вами почну цілу серію рецептів про кексах. В неї увійдуть достатньо матеріалу з приготування, точніше про випіканні найрізноманітніших видів таких борошняних виробів як кекси. Взагалі, за Ožegovu кекс – солодке, борошняне виріб яке випікається з дріжджового або ж бісквітного тіста. Отже, в цей раз ми з вами будемо готувати кекс з родзинками. Ось що нам для цього знадобиться.

Кекси з родзинками

Сьогодні я разом з вами почну цілу серію рецептів про кексах. В неї увійдуть достатньо матеріалу з приготування, точніше про випіканні найрізноманітніших видів таких борошняних виробів як кекси. Взагалі, за Ožegovu кекс – солодке, борошняне виріб яке випікається з дріжджового або ж бісквітного тіста. Отже, в цей раз ми з вами будемо готувати кекс з родзинками. Ось що нам для цього знадобиться.

Інгредієнти для приготування кексу з родзинками:

  1. Власне сам родзинки – 150-200 грам
  2. Мінеральна вода – 100 мл
  3. Апельсиновий сік – 100 мл
  4. Рослинна олія – 200 грам
  5. Апельсинова цедра – 100 грам
  6. Кориця – 1 чайна ложечка
  7. Коньяк (бренді) – 50 мл
  8. Борошно пшеничне – 400-500 грам
  9. Волоські горіхи – 100-150 грам
  10. Цукор – 150-200 грам
  11. Гвоздика мелена – 1/2 чайної ложки
  12. Сода – 1 столова ложка
Інвентар для приготування кексу з родзинками:
  1. Неглибока середня посудина
  2. М'ясорубка
  3. Сито для борошна
  4. Віночок
  5. Духовка
  6. Формочки для кексів.

Готуємо кекс з родзинками.

Крок 1: готуємо інгредієнти.


Беремо наш родзинки, ретельно і кілька раз промиваємо під проточною водою. Після висипаємо його в неглибоку миску, туди ж вливаємо бренді. Залишаємо родзинки просочитися, приблизно 20 хвилин. Тим часом цедру змішати з апельсиновим соком.

Крок 2: продовжуємо готувати інгредієнти.


Наші волоські горіхи (кашку) пропускаємо через м'ясорубку. Деякі господині вважають за краще подрібнювати горіх качалкою, але це досить виснажливий процес, і я вважаю, що через м'ясорубку швидше і зовсім не складно. Отже, подрібнили горіх. В апельсиновий сік додаємо соду і наливаємо мінеральну воду. Відбудеться реакція. Це добре. Так і треба.

Крок 3: додаємо борошно.


Борошно через сито пару раз просіваємо і змішуємо її з корицею і гвоздикою. Далі, цукор разом з рослинним маслом збиваємо і після того, як збили, додаємо апельсиновий сік з мінеральною водою. Потім додаємо наші подрібнені горіхи і родзинки, який до того часу вже набрав смаку бренді. Дуже ретельно все це перемішуємо. Приблизно в цей час можна включити духовку. Нам потрібна температура 180 градусів за шкалою Цельсія.

Крок 5: замішуємо тісто.


В нашу апельсиново-горіхово-изюмную масу потихеньку насипаємо борошно, акуратно помішуючи. Тісто повинно тягнутися за лопаткою (ложкою).

Крок 6: випікаємо кекси.


Після того як тісто готове – перекладаємо його в попередньо змащені маслом формочки і в духовку. Процес випікання займає близько 60 хвилин. До речі, перевірити готовий кекс можна за допомогою дерев'яної палички, якою можна проткнути борошняний виріб і подивитися, не сирий він всередині.

Крок 7: подаємо до столу.


Як тільки кекси спеклися, акуратно і обережно (не обожгитесь!) виймаємо формочки з духовки, витрушуємо кекси з формочок, даємо їм трохи охолонути і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Поради:
- борошно бажано вибирати вищого сорту.
- якщо при перевірці кекс ще сирої всередині – накрийте його фольгою і потримайте 15 хвилин в духовці.