#

Техніка для кухні та Вашого дому

Безалкогольні напої




Смачні десерти

Картопля, фарширована грибами

З картоплею існує багато цікавих страв. Для Вас ми придумали невелике різноманітність. Сьогодні я пропоную картопля фарширований грибами. Ця закуска може виручити Вас завжди. Його можна фарширувати не тільки грибами, проявіть трохи фантазії і отримаєте інший смак. Для початку розглянемо цей рецеп. Отже,приступимо.

Картопля, фарширована грибами

З картоплею існує багато цікавих страв. Для Вас ми придумали невелике різноманітність. Сьогодні я пропоную картопля фарширований грибами. Ця закуска може виручити Вас завжди. Його можна фарширувати не тільки грибами, проявіть трохи фантазії і отримаєте інший смак. Для початку розглянемо цей рецеп. Отже,приступимо.

Інгредієнти для приготування картоплі, фарширований грибами:

  1. Картопля великий - 6 шт;
  2. Гриби печериці -1 00-150г;
  3. Цибулина - 1 шт;
  4. Сметана (будь-якої жирності) - 4 ст.л.;
  5. Вершки - 200 мл (30%);
  6. Соєвий соус - 2 ст.л.;
  7. Щіпка меленого мускатного горіха;
  8. Трохи кропу або будь-зелені за смаком;
  9. Сіль,перець за смаком.
Інвентар:
  1. Тарілка;
  2. Обробна дошка;
  3. Ніж.

Приготування картоплі, фарширований грибами.

Крок 1: Займемося начинкою.

Поки будемо робити начинку, поставимо варитися картоплю для того, щоб не витрачати наш час. Для початку наріжемо цибулю кубиками і висипемо його на розігріту в рослинному маслі сковороду.


Після чого почнемо потихеньку нарізати грибочки. Таким чином,як і цибулька. Довго не думаючи,закидаємо до цибулі гриби і залишаємо їх небагато потушиться. Щоб наша маса не підгоріла,періодично помішуємо. Як тільки побачите, що Ваш цибулька став золотистого кольору, значить він готовий. Як приготувалася начинка, додаємо дрібку солі, перчимо та посипаємо мускатним горіхом, і все ретельно перемішуємо.


Крок 2: Готуємо наші картопляні "кошики".

Тим часом, готова картопелька. Остуджуємо її і акуратно зрізаємо кришечки ось таким чином:


Потім ми обережно, не торопять, чайною ложечкою,виймаємо серцевину картоплини. Робимо це так,щоб не розламати оболонку навпіл.


Сердечка картоплин подрібнюємо ножем,потім додаємо до них нашу,так би мовити,начинку і 3-4 ложки сметани. Трішки перчимо, солимо і ретельно перемішуємо. Наповнюємо кошики цієї густою сумішшю. Потім ми робимо заправку. Для неї нам знадобиться 200 мл. вершків змішати з 2 ст. ложками соєвого соусу, підсипаємо дрібку меленого мускатного горіха і трохи дрібнонарізаною зелені, змішуємо і поливаємо набиті начинкою картоплини. Це виглядає так:


Закриваємо фарширований картопля раніше нарізаними нами кришечками.

Крок 3: Ставимо в духовку і запікаємо.


У духовку кладемо картоплю на 30-40 хвилин при температурі 180ºС. Протягом усього часу, посматриваем.

Крок 4: Подаємо картопля, фарширована грибами


Страва подається як основне і обов'язково гарячим! Для прикраси ставимо трохи зелені, в нашому випадку петрушку.
Приємного апетиту!
Поради:
- Картопля повинен бути м'яким,а соус густим. Якщо Ваше блюдо не до кінця готова ,не діставайте його,краще нехай воно ще трохи настоїться.
- В начинку можна додати трохи сиру,або ж просто натирати його свержу. Вийде теж смачно.
- Для яскравого прикраси добре підійдуть помідори. До того ж вони будуть добре поєднуються з картоплею.


Перловка з овочами

Чомусь при слові "перловка" багато морщать ніс. А адже ця крупа отримала свою назву через схожість за кольором і формою з річковим перлами. Кажуть також, що перловка була улюбленою стравою Петра Першого, і в старовину вона була виключно царським стравою. Існує багато простих рецептів приготування цього злаку - і це не тільки корисні, але й смачні страви. Приготована за сьогоднішнім рецептом перловка з овочами підтримає Ваше здоров'я, фігуру і настрій.

Перловка з овочами

Чомусь при слові "перловка" багато морщать ніс. А адже ця крупа отримала свою назву через схожість за кольором і формою з річковим перлами. Кажуть також, що перловка була улюбленою стравою Петра Першого, і в старовину вона була виключно царським стравою. Існує багато простих рецептів приготування цього злаку - і це не тільки корисні, але й смачні страви. Приготована за сьогоднішнім рецептом перловка з овочами підтримає Ваше здоров'я, фігуру і настрій.

Інгредієнти для приготування перловки з овочами:

  1. Перлова крупа - 1 склянка
  2. Цибуля ріпчаста - 1шт.
  3. Морква - 1 шт.
  4. Огірки - 2 шт.
  5. Болгарський перець (солодкий) - 2 шт.
  6. Зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля) - 1 пучок
  7. Рослинна олія (оливкова, соняшникова) - 2 стіл. ложки
  8. Сіль - за смаком
  9. Чорний мелений перець - за смаком
  10. Базилік сушений - за смаком
  11. Мускатний горіх - за смаком
  12. Кунжут - для оформлення
  13. Вода - 2-3 склянки

Інвентар:

  1. Посуд
  2. Плита
  3. Каструля
  4. Сковорода
  5. Обробна дошка

Приготування перловки з овочами.

Крок 1: Готуємо крупу.


Щоб значно зменшити час варіння крупи, необхідно її замочити на кілька годин, а краще на ніч. Але перед цим слід промиємо її кілька разів, а потім у глибокій тарілці заллємо гарячою водою.

Крок 2: Відварюємо крупу.


Воду, в якій перловка замочувалася, обов'язково потрібно злити і промити крупу ще раз. Перекладаємо перловку в каструлю і додаємо води розрахунку 1 літр на 200 г крупи. Можна трохи посолити, щоб вода швидше закипіла, і варити до готовності на середньому вогні.

Крок 3: Готуємо овочі.


Що стосується овочів - можна брати абсолютно будь-які, які Вам більше подобаються. Їх можна відварити, можна зробити пережарку, можна приготувати на пару або запекти. Ви можете придумати свій власний варіант або вибрати запропонований.


Отже, для початку всі овочі потрібно помити і подрібнити наступним чином: лук нашаткувати, моркву нарізати тонкими кружечками або кубиками, болгарський перець кубиками, огірки кружечками, зелень порубати.


Викладаємо на сковороду, змащену оливковою або соняшниковою олією, цибулю і моркву, обсмажуємо до готовності, постійно помішуючи, щоб не пригоріли.
Додаємо до них болгарський перець і огірки з зеленню, помішуємо, але не обсмажуємо, а просто підігріваємо. Додаємо сіль і улюблені спеції.

Крок 4: Готуємо перловку з овочами.


Залишилося додати на сковорідку з овочами головний інгредієнт - перловку, яка вже мала зваритися. Воду зливаємо, а кашу перекладаємо до овочами, перемішуємо і накриваємо кришкою. Нехай вона потомитися разом з овочами на повільному вогні і вбере в себе аромат спецій. На все про все даємо їй 5-7 хвилин.

Крок 5: Подаємо готову перловку з овочами.


Розкладаємо гарячу готову кашу по порційних тарілках, можна додати трохи кунжуту і гілочку зелені. Щоб зацікавити дітей цим блюдом, можна викласти кашу, надаючи їй форму тварини, це корисна страва обов'язково повинні спробувати всі Ваші домочадці.

Готова перловка з овочами може стати самостійною стравою на Вашому столі, або послужити гарніром до страви з м'яса, риби або птиці.

Приємного апетиту!
Поради:
- Якщо Ви не уявляєте собі страву без м'яса, можете обсмажити разом з грибами та цибулею і змішати з перловкою. Ця каша хороша з будь-якими продуктами.
- В якості одного з інгредієнтів можуть служити маслини або оливки, якими дуже зручно також прикрашати перлову кашу.
- Замість рослинного масла можна використовувати вершкове або маргарин.
- Тим, хто дотримується дієти, повинен сподобатися варіант перлової каші зі свіжими овочами або овочами, приготованими на пару. В таких овочах більше вітамінів і менше калорій.

Гречка в духовці

Із звичайної гречаної крупи можна приготувати прекрасне блюдо, яким ви зможете порадувати своїх рідних і близьких. Звичайна гречана каша досить смачний, але дуже простий варіант але, якщо докласти трохи зусиль і додати кілька простих інгредієнтів у вас вийде королевська каша! Готуємо гречку в духовці!

Гречка в духовці

Із звичайної гречаної крупи можна приготувати прекрасне блюдо, яким ви зможете порадувати своїх рідних і близьких. Звичайна гречана каша досить смачний, але дуже простий варіант але, якщо докласти трохи зусиль і додати кілька простих інгредієнтів у вас вийде королевська каша! Готуємо гречку в духовці!

Інгредієнти для приготування гречки в духовці:

  1. Цибуля ріпчаста – 1 штука (великий)
  2. Морква – 2 штуки (середніх розмірів довжиною від 12 до 15 сантиметрів)
  3. Свинина м'якоть – 1 кілограм
  4. Крупа гречана – 1 склянку (ємність склянки 250 мілілітрів)
  5. Вода чиста дистильована – 2 склянки
  6. Олія рослинна рафінована - 5 столових ложок
  7. Сіль – пів чайної ложки або по смаку
Спеції:
  1. Перець чорний мелений – за смаком
  2. Перець запашний мелений – пів чайної ложки
  3. Чебрець – пів чайної ложки
  4. Лист лавра мелений – 2 – 3 щіпки
Інвентар:
  1. Кухонний стіл
  2. Друшляк з дрібною сіткою
  3. Глибока миска
  4. Ніж – 2 штуки
  5. Паперові кухонні рушники
  6. Обробна дошка – 2 штуки
  7. Сковорідка зі зйомною ручкою і кришкою
  8. Плита
  9. Тарілка – 2 штуки
  10. Кухонна лопатка
  11. Столова ложка
  12. Чайна ложка
  13. Духовка
Приготування гречки в духовці.

Крок 1: готуємо гречку


Від загальної маси крупи відокремте потрібну вам кількість гречаної крупи і висипте на чистий кухонний стіл тонким шаром. Переберіть гречку і видаліть насіння бур'янів, оболонку, лушпиння або будь-які інші види забруднення. Потім скиньте її на друшляк з дрібним ситом і крупу промийте під проточною холодною водою. Залиште гречку в ситі, поки не стече вся вода, після перекиньте в глибоку миску і дайте підсохнути.

Крок 2: смажимо овочі


Цибулю і моркву очистіть від шкірки за допомогою ножа. Промийте овочі під проточною водою і обсушити паперовими кухонними рушниками. Потім по черзі викладіть на обробну дошку і наріжте, цибулю кубиком з примірним діаметром 1 на 1 сантиметр, а морква брусочками або соломкою з приблизною товщиною 0,5 сантиметрів і завдовжки до 3 сантиметрів. Розкладіть овочі по окремих тарілках. Увімкніть плиту на середню температуру і поставте на неї сковороду з 2 столовими ложками рослинного масла. В розпечений жир, закиньте цибулю і тушкуйте, перемішуючи кухонних лопаткою протягом 5 – 6 хвилин до прозорості і легкої золотистої скоринки. Потім додайте до цибулі моркву, тушкуйте овочі разом ще 6 – 7 хвилин до підлозі готовності моркви. Після за допомогою столової ложки овочеву масу перекладіть в тарілку. Зніміть сковороду з плити, але не мийте, налийте в неї 2 – 3 столові ложки рослинного масла і на час відставте в сторону.

Крок 3: смажимо м'ясо


Свинячу м'якоть промийте під проточною водою, обсушити паперовими кухонними рушниками, викладіть на обробну дошку, зачистіть від пліви, надлишків жиру і наріжте невеликими порційними шматочками з примірним діаметром до 3 сантиметрів. Сковороду з потрібною кількістю рослинного масла знову поставте на плиту, включену на середній рівень. Розжаримо жир і акуратно покладіть в нього шматочки свинини обсмажуйте їх протягом 10 – 12 хвилин поки вони не покриються легкої золотистої скоринкою і не стануть світло сірого кольору. Доводити м'ясо до повної готовності не треба. За 10 – 12 хвилин свинина, закинута в розпечений жир, спочатку обсмажиться, потім пустить сік і гаситиметься в ньому, приймаючи потрібну консистенцію і колір. Сковороду з підлозі готової свининою зніміть з плити і поставте на обробну дошку, попередньо покладену на кухонний стіл.

Крок 4: інгредієнти з'єднуємо і запікаємо


У сковороду з м'ясом додайте обсмажені овочі та підготовлену для запікання гречку. Потім заправте інгредієнти спеціями, зазначеними в рецепті, влийте в сковороду потрібну кількість чистої дистильованої води, додайте за смаком сіль і перемішайте масу кухонних лопаткою. Зніміть зі сковороди ручку, накрийте кришкою і поставте в холодну духовку, яку одразу ж включіть 180 – 190 градусів Цельсія. Готуйте гречану кашу в духовці 30 – 35 хвилин до повної готовності. За цей час м'ясо пропарится і стане м'яким, овочі майже розчинятися в наварії від свинини, гречана крупа стане розсипчастим, вбере в себе свинячий жир і сік, а спеції розпустять свій аромат, що додасть незабутню родзинку цього блюда. Через 30 – 35 хвилин вимкніть духовку, залиште сковороду в ній ще на 10 – 15 хвилин і після можете дегустувати.

Крок 5: подаємо гречку в духовці


Гречка в духовці подається в гарячому вигляді і вважається другим гарячим блюдом. Її укладають порцією на тарілки і у вигляді гарніру додають салат зі свіжих овочів, мариновані або свіжу овочеву нарізку. Поживність такої гречки збільшується в 2 – 3 рази за рахунок м'яса і жирів, що дозволяє вашому шлунку отримати повне насичення під час вечері, обіду або сніданку. Смачно, ароматно і дуже просто!

Приємного апетиту!
Поради:
– Спеції, зазначені в даному рецепті не принципові, ви можете додавати будь-які спеції, які підходять для страв з м'яса або круп.
– Замість свинячого м'яса можна використовувати куряче філе, курячі ніжки, крила. Пройшовши первинну теплову обробку на сковороді, вони досить швидко доходять до повної готовності в духовці.
– Не додавайте більше води, ніж зазначено в рецепті, гречана каша завжди вариться 1:2, наприклад 1 склянку крупи 2 склянки води.
– Не замочуйте гречану крупу перед варінням, від цього вона стане дуже м'якою і менш розсипчастою після приготування.
– Замість рослинного масла можна використовувати смалець, вершкове масло, вершковий маргарин вищого сорту, оливкова олія.
– Для м'яса і сирих овочів повинні бути окремі обробні дошки і ножі.

Інгредієнти для приготування карася в сметані:

  1. Карась - 1 кг
  2. Сметана - 200 г
  3. Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  4. Панірувальні сухарі (борошно) - для панірування
  5. Сіль - за смаком
  6. Чорний перець мелений - за смаком
  7. Зелень (кріп) - пучок
  8. Рослинне масло - для обсмажування
  9. Вершкове масло - для змазування
Інвентар:
  1. Ножа
  2. Обробна дошка
  3. Плита
  4. Сковорода
  5. Духовка
  6. Деко або форму для випікання
  7. Паперові серветки
  8. Лопатка кулінарна

Приготування карася в сметані.

Крок 1: Розбираємо карася.


Розморожуємо тушку карася, якщо Ви купили свежезамороженого. Перед приготуванням, карася потрібно гарненько промити проточною водою, потім покласти на обробну дошку і, озброївшись ножем, зробити розріз знизу тушки і випатрати. А також видалити зябра і очистити рибу від луски. Давайте ще раз промиємо тушку карася, щоб змити залишилася внутрішню рідина. Його потрібно обсушити паперовими серветками, і тепер він готовий до подальшого приготування.

Крок 2: Обсмажуємо карася перед випіканням.


Промитого і обсушенного карася солимо за смаком і обвалюємо в паніровці - сухарях або борошні. На сковороду виливаємо трохи рослинного масла і розігріваємо її, а потім перекладаємо на неї рибу. Обсмажувати потрібно з обох боків до рум'яної скоринки. Вона повинна бути добре прожарена, можна навіть трохи пересмажити, але це стосується тільки карася.

На обсмажування у Вас піде 15-20 хвилин, не забувайте перевертати його і не дайте підгоріти.

Крок 3: Запікаємо карася в сметані.


Включаємо духовку і даємо їй час розігрітися до 180 градусів. А поки змастимо деко або форму для випічки вершковим маслом, викладемо на нього обсмажених карасів, а зверху кільця цибулі, який попередньо почистимо і тонко наріжемо. Додаємо за смаком солі і спецій, поливаємо рибу і цибулю сметаною. Зелень промиваємо, дрібно ріжемо і посипаємо зверху нашу страву. Запікаємо карася в розігрітій духовці 30-40 хвилин.

Крок 4: Подаємо карася, запеченого в сметані.


Коли карась у сметані буде готовий, наповнить Вашу кухню неймовірно смачний аромат, який скличе домочадців до столу. А Вам залишається тільки дістати деко з рибою з духовці і подати на стіл. Найкращим гарніром до карасеві, запечений в сметані, є простий варіант, не оскаржує смаку основного блюда - молода відварна картопля, або просто салат зі свіжих овочів.
Приємного апетиту!
Поради:
- Кладіть рибу для обсмажування тільки на гарячу сковорідку, інакше риба прилипне.
- Разом з карасем можна запекти і гарнір - картоплю і, наприклад, помідори.
- Перед випіканням рибу можна не обсмажувати, тоді її м'ясо вийде більш легким, практично як відварне.
- Антон Павлович Чехов вважав, що найкраща риба - смажений карась у сметані, якого перед приготуванням (живого) добу маринують в молоці, щоб відбити запах твані. Спробуйте виконати рекомендації великого класика!
- Найкраще для приготування підійде свіжа риба, бажано жвава, з яскраво-червоними зябрами.
- Не захоплюйтеся додаванням в блюдо спецій, щоб не перебити ніжний смак карася і сметани.


Яловичина тушкована з гарбузом

Страви з м'яса, тушкованого з овочами дуже поживні, смачні, легкі і швидкі в приготуванні, а тому дуже популярні в наш час. Для тих, хто вважає що це велике навантаження на шлунок, рекомендуємо тушковану яловичину з гарбузом. Яловичина вважається пісним м'ясом, гарбуз дуже добре засвоюється організмом, і те й інше - надзвичайно корисні продукти, багаті вітамінами і мінеральними речовинами. У цьому рецепті буде всього два основних інгредієнта. Зате яких!

Яловичина тушкована з гарбузом

Страви з м'яса, тушкованого з овочами дуже поживні, смачні, легкі і швидкі в приготуванні, а тому дуже популярні в наш час. Для тих, хто вважає що це велике навантаження на шлунок, рекомендуємо тушковану яловичину з гарбузом. Яловичина вважається пісним м'ясом, гарбуз дуже добре засвоюється організмом, і те й інше - надзвичайно корисні продукти, багаті вітамінами і мінеральними речовинами. У цьому рецепті буде всього два основних інгредієнта. Зате яких!

Інгредієнти для приготування яловичини тушкованої з гарбузом:

  1. Яловичина (м'якоть) - 500 г
  2. Гарбуз - 500 г
  3. Цибуля ріпчаста - 1-2 шт.
  4. Часник - 3 зубчики
  5. Рослинне масло - 2-3 стіл. ложки
  6. Сіль - за смаком
  7. Перець чорний мелений - за смаком
Інвентар:
  1. Плита
  2. Сковорода
  3. Товстостінна каструля
  4. Посуд

Приготування яловичини тушкованої з гарбузом.

Крок 1: Готуємо м'ясо до гасіння


Ви можете взяти будь-яку частину яловичини, але пам'ятайте, що для гасіння найкраще підходять шийна частина та ляшки.
м'ясо Ріжемо невеликими кубиками, змащуємо рослинним маслом і обсмажуємо до світло-золотистого кольору на сухій розпеченій сковорідці.
Щоб м'ясо обсмажувалося, а не тушкувалося, закладаємо її невеликими порціями. Готові шматочки перекладаємо в товстостінну каструлю, в якій будемо гасити. Каструлю ставимо на маленький вогонь. Повертаємося до сковорідку, наливаємо трохи рослинного масла, обсмажуємо цибулю, який попередньо нарізаємо півкільцями і дрібно нашатковану часник. Можна додати цукру і поперчити, щоб відтіняти смак.


Відправляємо підсмажені цибулю і часник до м'яса в каструльку, додаємо трохи води або бульйону і даємо м'яса гаситися під кришкою. Вогонь повинен бути таким, щоб вода ледве булькала. Засікаємо півтори години і переходимо до наступного кроку.

Крок 2: Обробляємо гарбуз


Гарбуз необхідно помити, обсушити, видалити шкірку і насіння. А м'якоть ми також ріжемо кубиками, тільки меншого розміру.
Перекладаємо шматочки гарбуза на сковорідку і обсмажуємо так, щоб вони злегка покрилися кіркою. Через півтора годин, які ми відвели гасіння тільки м'яса, додаємо гарбуз в каструльку і продовжуємо тушкувати близько півгодини до повної готовності. Не забудьте посолити і поперчити страву, якщо Ви цього ще не зробили.

Крок 3: Подаємо тушковану яловичину з гарбузом


Отже, наше печеня готова і ми з гордістю і передчуттям виставляємо його на стіл. Як гарнір добре підійде пюре, рис або макарони.


Ми приготували ситне, але легке, смачне і корисне блюдо, яке також радує око яскравими жовтогарячими барвами і дарує гарний настрій на весь день.
Приємного апетиту!
Поради:
- Перед обсмажуванням м'ясо краще не солити - сіль висушує м'ясний сік, який нам ще необхідний для жаркого.
- Якщо Ви хочете, щоб м'ясо швидше усвоилось, додайте в жарку трохи лимонного соку.
- За бажанням печеню можна прикрасити зеленню і/або додатково підсмаженими півкільцями цибулі.